Сестрата на обвинения в системни изнасилвания на собствената си дъщеря Йорго Колев нападна в кулоарите на съда майката на децата му преди началото на второто и последно заседание по делото. Според разлютената жена, снаха й Десислава Малчева е довела брат й до подсъдимата скамейка, тъй като е подала сигнала за посегателствата до полицията, въпреки че, според сестра му, Йорго бил невинен. За много кратко между двете жени се разрази истински бой, който обаче бързо бе преустановен от свидетелите на грозната сцена. Последва строго предупреждение от прокурора, че ако някой от роднините на Йорго още веднъж повтори провокативното поведение на сестра му, всички те ще бъдат изведени не само от залата, но и от Съдебната палата и ще им се наложи да отговарят за деянието си. 
Това осезателно охлади страстите, защото представителите и на двата рода - на майката и на бащата, стояха кротко в залата и не смущаваха реда. 
На вчерашното заседание се появи служебен защитник на пострадалото момиче - адвокат Юлия Данева, която внесе молби за обявяване на 16-годишната й клиентка за граждански ищец и частен обвинител, които съдът уважи. Майката на момичето разказа, че то не може да прости на баща си за това, което му е причинил, и желае той да бъде съден. Гражданският иск на пострадалата девойка за нанесените й неимуществени вреди е за 100 000 лева. 
Вчера подсъдимият Йорго се отказа от услугите на служебната си адвокатка Кремена Илиева и вместо нея със защитата му пред съда се зае упълномощеният адвокат Николай Колев. 
След това делото продължи при закрити врати до приключването около 13.00 ч. Присъдата ще се чете днес от 14.00 ч. До нея се стигна бързо, защото Йорго Колев се е съгласил с всички факти, посочени в обвинителния акт, и не е пожелал да се събират нови доказателства, т.е. процесът е минал по съкратената процедура, която гарантира намаляване на присъдата с една трета, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. В пледоарията си адвокат Колев е пожелал клиентът му да бъде оневинен по една от квалификациите на престъплението - че то представлява особено тежък случай. Ако това стане, мъжът трябва да лежи в затвора между 3 и 10 години. Прокурорът обаче е поддържал изцяло обвинението и е поискал перверзникът да бъде осъден на 18 години затвор. При сегашната квалификация законът предвижда между 10 и 20 години лишаване от свобода. Какво ще бъде наказанието за извратения баща, предстои да реши съдът. 
Както „Утро“ писа, 38-годишният Йорго започнал да посяга на дъщеря си още през октомври 2015 г., когато тя била едва на 14 г., а майката работела в чужбина. Когато жената се върнала в Мартен, откъдето е семейството, през януари 2017 г., случайно хванала на местопрестъплението мъжа си. След неколкодневни притеснения какво да прави, тя подала жалба в полицията. Пред органите на реда извратенякът признал, че е правил секс с дъщеря си, но настоявал, че той е бил доброволен, а не насилствен. 
Не такова бе становището на прокуратурата обаче, според която момичето е станало жертва на 42 изнасилвания от страна на баща си. Майката пък твърди, че той е посягал на дъщеря си няколко пъти месечно. 
Момичето е настанено в кризисен център за жертви на домашно насилие, а двете й по-малки братчета са в социална институция. Хазаинът, при когото петимата са живели под наем, е изгонил майката от квартирата, щом е разбрал за станалото, и по собствените й думи сега тя живее в барака до Телевизионната кула.