Вандали изкъртиха дървена пейка, завързаха я със синджир и я заключиха с катинар към оградата на близката детска площадка между блоковете „Сирма войвода“ и „Бояна войвода“ в квартал „Здравец Изток“. Това е поредното нагло посегателство върху съоръженията общинска собственост, а за него сигнализираха възмутени жители на квартала. Вандалите са изкъртили част от бетона, с който е захваната пейката, а по каква причина са го направили, не е ясно. 
По думите на живeeщите в района детската площадка е окупирана от четири ромски семейства, които дерeбействат и тормозят всички. Редовно има пиянски изпълнения, площадката е отрупана с боклуци, а децата няма къде да играят. Около съоръженията за игра се търкалят бутилки от алкохол, фасове, а кошчетата преливат от боклуци. Сега започнаха да тормозят, да гонят и да заплашват и възрастните хора от блоковете, които няма къде да седнат, обясняват хората.
Преди около 5-6 месеца след искане от обитателите на жилищните кооперации в близост до детската площадка са поставени три пейки и е обособен кът за отдих за възрастните хора. Именно една от тези пейки в неделя вечер е изкъртена и нагло преместена и заключена с катинар. 
Веднага след сигнала на „Утро“ шефът на общинското специализирано звено КООРС Светлозар Ненов изпрати екип, който извърши проверка. Пейката ще бъде възстановена, площадката ще се почисти и ще се въведе ред. От общината апелират към всички граждани, които станат очевидци на подобни прояви или нарушения, своевременно да сигнализират органите на реда или да подават сигнали в общинската администрация. Днес жителите на двата блока ще внесат жалба и до полицията.