Една красиво оформена и четливо написана табела разказва по европейски кой ще прави ремонта на Градския стадион в Русе, кой ще надзирава обекта и кой в крайна сметка би трябвало да носи отговорност. 
Вижте тази табела в момент, когато цяла България научи /най-сетне/ в напоителни и стряскащи репортажи по национална телевизия колко било окаяно състоянието на изградения от фирма „Тарктур“ ЕООД „нов“ терен. Добро утро!
Ама то не е терен - то е пасище плюс блато плюс едно голямо нищо, писа „Утро“ на няколко пъти. И написа пръв път още в края на миналата година, че занаятчийската стартова работа на „Тарктур“ няма да доведе ремонтите до добър край. Тогава се позовахме на специалисти, които твърдяха, че начинът, по който се действа, е далеч от елементарните правила при изграждане на футболно игрище.
Когато сезирахме „Спортни имоти“ - индиректно и директно, че ремонтът, който възложи спортното министерство на „Тарктур“ за 1 милион лева по линия на обществена поръчка и търг, върви по дяволите, получихме отговор: „Ама, изпълнителят не е избран от нас, няма какво да направим!“
Отговорът беше, меко казано, странен, тъй като, ако някоя фирма сменя плочките в личната ти баня или подменя дограмата, сигурно ще си направиш труда да погледнеш дали качеството съвпада с очакванията ти. И ако нещо не ти харесва, ще кажеш на пишман майсторите: „Спрете, оставяте си ръцете. Консултирах се със специалисти, те казват същото“. 
Да речем, че нашите хора са прави, дето не бивало да се месят. Къде тогава са били надзорниците? 
Да де, но сега бе отчетено с прискърбие след дъжд качулка по националната телевизия, че „Тарктур“ я надроби здраво. И пак как сега се полагали всякакви извънредни грижи за спасяване на „уникалния“ терен, но, видите ли, нищо вече комай не можело да се направи. А как да може - то се знаеше отдавна, че ще се стигне до тази зловеща картинка. 
Най-лошото е, че положението вече с игрището не е лошо, то е плачевно. Представете си за какво говорим, щом от „Спортни имоти“ признават, че мрежата под чимовете лъснала на припек и че има пропаднали участъци като ями в блато. 
Един футболен съдия, щом огледа тази „прелест“, като нищо може да спре мача и той да не се играе, тъй като теренът ще е опасен за здравето на футболистите. 
И къде тогава ще са домакинствата на „Дунав“? Пак в Разград, Велико Търново или Ловеч ли? След шумотевица за 1 милион лева народни пари! 
Онази красива информационна табела е ясна. Тя обаче не дава отговор на нито един въпрос. Първият е кой ще поеме отговорност? Вторият е чии подписи лежат под приемателно-предавателния протокол? Нали някой се е разписал, че работата му е свършена, а някой друг е удостоверил с парафа си, че я приема без уговорки. 
А въобще не ни се мисли, че отборът на „Дунав“ пак може да тръгне с митарства по страната. Подобна кошмарна история не само ще удари по имиджа на клуба, но ще очерни и лицето на Русе. Затова - дайте да видим кой настина носи отговорност - включително и съдебна, пък ако теренът може някак да се спаси, ще го броим за цяло чудо.