Тежка катастрофа, при която пострадаха четирима души, затвори пътя Русе-Разград. При инцидента са се ударили два камиона и две коли. За щастие ранените са без опасност за живота.

Катастрофата е станала малко след 20.30 часа снощи след разклона за село Бъзън. Семейство, разделено в два автомобила, е пътувало към Разград. Жената, която е била сама в колата, е предприела изпреварване на прав участък, преди лентите в нейната посока да станат две. Идващият срещу нея тежкотоварен камион от Варна, който се е движил към Русе, се е опитал да свие вдясно, за да може да се разминат. Леката кола обаче го е закачила, като при удара и двете превозни средства губят управление. ТИР-ът се усуква и ремаркето му препречва част от пътното платно. При удара колата се завърта и се блъска в автомобила, в който пътува съпругът с двете деца – момче на 9 и момиче на 6 години. Неговата кола отива в канавката, а при мелето е пострадал и един румънски камион.

Шофьорът на ТИР-а е бил заклещен в кабината, но е успял да излезе и е подал сигнал на тел.112. На място са били изпратени два екипа на „Спешна помощ“, които са откарали семейството в болницата. Най-сериозно е пострадала жената, която е с фрактури, а съпругът й е с травма на главата и комоцио. Децата са се разминали само със силна уплаха.

Части от автомобилите, разлят газьол и част от гуми бяха осеяли платното и се наложи екип на Пътно управление да опесъчава пътя. Образуваха се и огромни опашки от автомобили, най-вече с румънски туристи, тръгнали на почивка в черноморските курорти.