Общината се заема с ремонтните дейности за възстановяването на покрива на една от най-красивите и емблематични русенски сгради - Старата полиция на ул. „Александровска“ 30. Има одобрен проект от Националния институт за паметниците на културата, а инвестиционното предложение вече е изпратено до РИОСВ-Русе и е достъпно за всички. 
Техническият проект за временен покрив на Старата полиция беше възложен от общината още през май миналата година. Той беше изготвен от фирма „Георгиеви дизайн груп“ и предаден през август. Тъй като обаче сградата не е само на общината, а има и още четири фирми съсобственици, се стигна до дело, като съсобствениците обжалваха визата за временния покрив, издадена от главния архитект. Съдебната процедура обаче приключи и общината си изпълнява поетите ангажименти, като в бюджета има предвидени около 100 000 лева, за да се направи временният покрив на една от най-важните за Русе сгради.
Още в протокола от Института по паметници на културата отпреди няколко години, освен поставянето на защитния екран на емблематичната сграда на някогашното дружество „България“, имаше предписание да се направи и временен покрив, което досега не се случи. Целта е да се обезопасят пешеходците в централната градска част, тъй като сградата е опасна заради падащи мазилки и елементи от фасадата. А причината едно от едно от най-големите архитектурни бижута на града, както и редица други сгради да са в окаяно състояние, е че са частна собственост и собствениците неглижират проблема с поддържането им. Няма ефективен механизъм, с който голяма част от хората да бъдат накарани да се погрижат за имотите си, но това е тема, по която парламентът от много години упорито неглижира. 
А иначе търсенето на начини и възможен инвеститор, който да може да реконструира и реставрира сградата на Старата полиция, не е спирало. Изградената рампа към подземния паркинг на театралния комплекс може да обслужва и подземното ниво на тази сграда. Всичко е мислено с идеята сградата на Старата полиция да се разработи, реконструира и реновира. Има разработен подробен устройствен план за имота, уточнени са всички устройствени показатели, така че който реши да инвестира, само трябва да си направи самия технически проект. Сградата е подходяща за администрация, хотел или търговска дейност, но трябва да се намери много сериозен инвеститор.