Възрастна жена с деменция се задуши в къщата си в Нисово при пожар в сряда сутринта. След като екип от Първа пожарна служба в Русе загасил огъня, в една от стаите била открита мъртвата старица.
В сряда сутринта 85-годишната Дона запалила печката, защото й било студено, изпила си хапчетата за деменцията, от която страдала от години, и отново  легнала. Съпругът й Никола, който е свещеник в Нисово, отишъл за хляб в центъра на селото. Доставката обаче закъсняла, а малко след осем часа кюнец от печката паднал върху чергите в бечовата стая, където легнала баба Дона, и от покрива започнал да излиза черен гъст дим. Веднага след като видели пушека, съседи на възрастното семейство повикали помощ на тел.112. Пожарникарите пристигнали точно когато огънят започнал да троши прозорците на приземния етаж и загасили пламъците по най-бързия начин, но за спасяването на баба Дона вече нямало никакъв шанс.
Като разбрал какво се случва, 84-годишният поп Кольо, както го наричат хората в Нисово, се върнал в дома си, но не успял да помогне да жена си.
По думите на кмета на селото Корнелия Йорданова къщата вече не става за живеене и всеки момент може да се събори. Затова спешно се търси жилище на поп Кольо, който в момента единствен се грижи за църквата в Нисово, след като бившият свещеник Венелин Петков загина в ужасяваща катастрофа край Разград на 4 май късно вечерта заедно с игумена на Басарбовския манастир архемандрит Антоний и йеродякон Софроний.