Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков говориха пред над 60 души на среща, организирана от фенклуба „Дунав завинаги“. Беседата с много интересни въпроси и отговори в „Булстрад Арена“ продължи над два часа. Ето какви бяха акцентите в нея. 
За селекцията
Новите футболисти бяха ангажирани по желание и със съгласието на старши треньора Васелин Великов. Съобразихме се с вижданията му, като се постарахме да ангажираме по двама играчи на всяка позиция, обясниха д-р Симеонов и Петков. „Преговорите не бяха тежки. Обикновено стигахме до разбирателство в рамките на 10-15 минути. Новите хора знаеха какво можем да им предложим като финансови параметри“, каза клубният шеф. 
За Ивайло Раденцов и Атанас Атанасов
Раденцов не влизал в плановете на Великов и е освободен, за да му се спести горчилката да е резерва. Ивайло получил предложение да започне работа като треньор в школата, но не се съгласил. Затова пък ФК „Дунав“ му съдействал да премине в „Литекс“. 
Атанасов си тръгнал, тъй като голяма част от футболистите в отбора го изолирали, а поведението му напоследък не било приемливо.
За Нураддин Давронов, Искандар Джалилов и Самир Аясс
Таджиките подписали договори покрай мениджърските контакти на Ивайло Петков. Идеята бира русенският отбор да бъде трамплин за тях и един ден да преминат в по-солидни отбори. Двамата играли в „Дунав“ със заплати, по-ниски в пъти от възнагражденията в предишните им тимове. Джалилов имал договор за една година и било логично да си тръгне. 
Самир заминал за Ливан, защото получил изгодна оферта, а и баща му бил в тежко здравословно състояние.
„Как да спра играч, който ще получава по-добри пари! Освободих го и бих го направил за всеки в такава ситуация“, каза д-р Симеонов.
Той и Петков благодариха на Аясс, че бил коректен до последния момент и че на тръгване си оставил вратичка за завръщане в „Дунав“. 
За евентуални нови попълнения
Логичен бе интересът какви ще са стъпките в тази посока след продажбата на Самир Аясс и контузията на Красимир Станоев.
„Работим по темата. Ивайло Петков води непрекъснати разговори. В този период е много трудно да се вземат добри футболисти. Треньорският щаб прояви интерес към Ндонг от „Локо“ /ГО/, но претенциите му са непосилни за клуб като нашия. Освен това Ндонг бе осъден от УЕФА да плати на „Локо“ сумата от 18 000 евро. Не виждам как „Дунав“ би могъл да поеме тези пари. Така че този вариант не е на дневен ред. Логиката е да продължаваме да търсим български попълнения. Никола Колев от ЦСКА е един от вариантите, но допускам че заради неучастието на „червените“ в Лига Европа ще е трудно да го вземем“, обясни д-р Симеонов. 
За заплатите в „Дунав“
„Заплатите може да не са много големи, но премиите са много добри. Питайте играчите. Преди този сезон някои възнаграждения бяха вдигнати с 30 процента, а други - дори със 100“, каза президентът на клуба.
Освен това футболистите получили на два пъти извънредни отборни премии, непредвидени по клубния правилник - 100 000 лева за участието в Лига Европа и 70 000 за четвъртото място в Първа лига. 
За парите от ТВ правата
„Не сме доволни от този договор, но той е колективен и няма какво да направим. Постъпленията от тв правата се удържат веднага за съдийски такси през целия сезон. Що се отнася до мачовете с „Иртиш“, офертата на „Диема“ бе да излъчи двубоя срещу смешните 5000 лева. Затова и решихме да работим тогава с „Нетуоркс България“, обясни д-р Симеонов. 
За спонсорите
Изненадващата новина бе, че „Минстрой“ е оттеглил подкрепата си след мача с „Етър“ /0:0/. Холдингът се позовал на клауза от договора, че може да прекрати подпомагането, ако отборът не се представя достатъчно силно. Дотогова месечният превод от сметките на  „Минстрой“ в касата на клуба била 30 000 лева без ДДС. Бе подчертано, че други спонсори - букмейкърите „Ефбет“ и „Уин бет“, изпълняват стриктно вноските по договорите. Всеки от тях дава по 10 000 лева на месец. Д-р Симеонов благодари на община Русе и на всички спонсори, които продължават да помагат с каквато могат. 
За финансовото здраве на клуба
„ФК „Дунав“ е обезпечен напълно до Нова година. Знам финансовия разчет до стотинка и мога да го кажа отговорно. Към този момент клубът няма абсолютно никакви задължения по нито един параграф“, категоричен беше д-р Симеонов. 
За базата
Теренът на Градския стадион е в безобразно състояние, бяха единодушни участниците в срещата. Д-р Симеонов обясни, че фирма „Салюшънс“, работила по стадионите в Горна Оряховица и Варна, изразила готовност да реанимира терена срещу 50 000 лева. Такъв ангажимент обаче означавал, че гаранцията от „Тарктур“ ще отпадне. Сиреч, тарктурци, оставили ръцете си с некадърна работа, ще се чувстват освободени от каквато и да е било отговорност. Не че сега показват някакви признаци на отговорност, но думата тук има държавата и по-точно спортното министерство, което избра точно тази фирма да дойде в Русе и да се учи на занаят, правейки първия стадион в историята си. 
По стадион „Дунав“ се работело във всеки благоприятен като климат ден. При това обектът още не е влязъл в режим на концесия. Ремонтите там вървели много трудно заради сложните подземни пластове, изпъстрени с камъни. Игрището, което ще се ползва за тренировки на представителния отбор, както и за официални мачове на елитните юношески отбори, би трябвало да е готово до 30 септември. До сегашното игрище с изкуствено покритие щели да бъдата изградени още два терана. 
„Срам ме беше от условията за тренировки на футболистите и затова решихме да хвърлим сериозни усилия в базата“, подчерта д-р Симеонов.
За публиката и тарикатите
Отчетен бе изненадващ спад на посещаемостта. И на най-силните като зрители мачове не били продадени повече от 8000 билета, което било учудващ факт предвид пълните трибуни. Освен това били засечени 60 случая на зрители с фалшиви абонаментни карти и още 30 - с фалшиви билети.
„Винаги към казвал, че един клуб се крепи главно на своята публика. Във всякакъв смисъл. Да, неделите и понеделнците са адски неприятно и неудобно време за гледане на мачове на живо, но който иска да помогне на „Дунав“, трябва да е на стадиона с билет в ръка. Цяла България ни сочеше доскоро като отбора с най-многобройна публика. Иска ми се да вярвам, че пак ще е така“, изрази надежда президентът на клуба.
За Веско Великов и треньорския щаб
Д-р Симеонов декларира безусловната си подкрепа за наставника и екипа му. 
„Никога не е ставало въпрос за смяната на старши треньора. Той има нашата пълна подкрепа. Не е вярно, че търсим негов заместник. Вярвам, че отборът ще се стабилизира. Дори с проблемите, които имаме сега, реалното място на „Дунав“ в таблицата за класиране е между четвърто и осмо. Така мисля аз. А Веско може да си тръгне тогава, когато избере момента да го направи.  Той, пак казвам, има нашата пълна подкрепа“, каза клубният президент.