Голмайсторът за всички времена на Англия и Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се оттегля от националния отбор на страната. Това обяви самият той в официалния си сайт в сряда.

Основната цел на Рууни е да се съсредоточи върху играта си в Евертън, където се завърна през лятото след 13 години, прекарани при "червените дяволи".

В понеделник той вкара своя гол номер 200 във Висшата лига и общо втори от два мача, откакто се завърна при "карамелите" от Ливърпул.

"Беше страхотно, че Гарет Саутгейт ми се обади тази седмица, за да ми каже, че ме иска отново в отбора на Англия за предстоящите мачове. Наистина оценявам това. Въпреки това, след като вече мислех дълго и упорито, казах на Гарет, че реших да се оттегля от международния футбол", обяви капитанът на английския национален отбор.

Рууни определя като "привилегия" да бъде част от "трите лъва" и благодари на всички, които са му помогнали да получи и капитанската лента.

"Напускането на Манчестър Юнайтед беше трудно, но знам, че взех правилното решение, когато се прибрах вкъщи в Евертън. Сега искам да насоча цялата си енергия, за да помогна отборът да бъде успешен", добавя нападателят.

Обръщението му завършва надежда, че един ден националният отбор на Англия ще постиогне голям успех и "с нетърпение очаквам да бъда там като фен или в каквото и да е качество".