Месечна заплата от 20 000 евро може да върне вратаря Николай Михайлов в „Левски“, твърди „Труд“. Официалната оферта на клубната управа била факт, сега Ники имал време да размисли и да даде отговор
Да броиш такива пари за вратар в българското първенство е безумие. И то при положение, че „Левски“ разполага с Божидар Митрев, Боян Йоргачевич, Николай Кръстев, Александър Любенов.
За 35-годишния сърбин е ясно, че е на път да прекрати кариерата си. Но помните ли младия Николай Кръстев с отличните му мачове, когато получи шанс да вземе ръкавиците от контузилия се Йоргачевич! Силен, висок, смел, Николай остави отлично впечатление. Малшанс за него бе, че също получи травма, а новото е, че „Левски“ ще го прати под наем в „Ботев“ /Враца/. Вместо да го остави да се конкурира с Божидар Митрев. 
Офертата към Николай от 20 бона в евро, който изпадна от елита на Турция с отбора на „Мерсин“, е неразбираема и заради факта, че задълженията на „Левски“ се измерват с милиони. Защо тогава шефовете на „сините“ играят така щедро - да покажат мускули или да затоплят позициите си в БФС? 
Ако дълговете от 20 милиона не ги стряскат, значи отнякъде идват свежи пари и то много. Откъде? Как иначе могат да бъдат обяснени трансферите на Габриел Обертан и Жорди Гомес. Сега дори се говори, че на ход са разговори за привличане на играчи от испанската Примера. А те, ако тръгнат да подписват договори, едва ли ще се задоволят с 20 000 евро на месец.
Щом има кой да дава, ще ги вземат. Само да не стане така, че получилите хубавите пари да си тръгнат скоро, а УЕФА да подгони жестоко „Левски“ за неспазване на финансовия феърплей. Глобите по този параграф вече са стотици хиляди евро.