Ново проучване, проведено в Нюйоркския университет, показа, че обучението в домашни условия през първите години от живота на детето оказва съществено влияние върху постиженията му в училище.

Така при децата, чиито родители им предоставят образователни материали (книги, креативни креативни играчки), участват в учебния процес и разговарят с тях по важни теми от ранна детска възраст, по-рано се развиват познавателни способности. Благодарение на това тези деца са добри в училище, съобщава The Hindustan Times.

Учените проследили развитието на група деца от раждането им до пети клас. Специалистите оценявали факторите, свързани с успеваемостта на децата. Те установили, че по-ранното обучение в домашни условия допринася за развитието на когнитивните функции при децата. Трите основни фактора, които положително влияят върху развитието на речта и други способности, били участието на децата в образователни дейности, качеството на взаимодействието между деца и родители, наличието на образователни материали (например книги и играчки).

Като цяло успеваемостта на детето в пети клас зависело от това дали то е учило в детството си. Учените забелязали, че учебната среда практически е останала непроменена по време на проучването. Те посочват, че родителите могат да помогнат на децата си да станат успешни в училище.