Третият мост над Дунав да е на територията на трансграничния регион Русе-Гюргево - това предложение ще бъде обсъдено на днешната българо-румънска работна среща в областна администрация. В дискусията ще се включат депутати, представители на държавната и местната администрация от двата града и други заинтересовани страни. 
Инициативата за срещата е на областния управител Галин Григоров, според когото единственият вариант да се реши проблемът със сериозните задръствания в района на Дунав мост е изграждането на паралелен мост, който да се свърже с магистралата Русе-Велико Търново. 
Това е абсолютно необходимо. За последната година трафикът се е увеличил двойно и задръстванията са почти ежедневни. Предприехме мерки, като въведохме по-лесни заплащания. От митницата обработват по-бързо и издават винетки. Работят много точно и организирано, но това не дава възможност да се намали трафикът, каза вчера сутрин по БНТ Григоров. 
Инициативата за срещата е във връзка с все по-нарастващата роля на трансевропейските транспортни коридори и увеличения търговски обмен между България и Румъния, което води до сериозно затрудняване на движението в района, уточняват от администрацията.            У