Извършителят на серията коварни грабежи над жени посред бял ден в Русе е арестуван. 33-годишният Юсмен М. е задържан в събота по обед на отбивката за „Дружба 2“ от бул.“Гоце Делчев“, където причаквал поредната си жертва.
От 22 май до 13 август Юсмен направи над 13 грабежа, като осем от тях бяха на същото място, където е заловен в събота. Останалите обири престъпникът извърши в „Здравец“, „Родина“ и „Дружба“. Почеркът му беше характерен - обикновено избираше възрастни жени, които се прибират у дома с чанти с покупки, доближаваше ги крадешком в гръб, издърпваше чантите от ръцете ми и изчезваше на бегом. Така Юсмен се сдоби с над 1000 лева, които похарчил.
Първият му грабеж стана на 22 май на бул.“Гоце Делчев“. Тогава на мушката му попадна 74-годишна жена, на която той задигна чантичката й с портмоне с 400 лева, които тя току-що изтеглила от банкомат. След това през ден последваха седем бързи грабежа на същото място и в „Дружба“, като на жертвите нямаше нанесени телесни повреди.
По даденото описание и местата, където обикновено са извършвани обирите, криминалисти от Първо РПУ направиха няколко пъти засади, докато се стигне до ареста на бандита. Още при задържането му станало ясно, че той е криминално проявен с условни присъди за кражби, а по време на разпитите си признал всичко. Предстои заставането му пред съда.