Подлезът към Централна жп гара, който от години е в окаяно състояние и не се използва от пешеходците, ще бъде окончателно затворен. Проблемът със съоръжението не е от вчера - разрушени стъпала, провиснали плоскости от тавана, течове, оголени кабели, е зловещата картинка вътре. 
Регистрирани са и вандалски прояви, като има няколко кражби на гранит. Въпреки че вратата на гаровия подлез се заключва от години, за да се избегнат инциденти, както и за да се предотврати заселването на клошари там, от общината предприеха спешни мерки за обезопасяването му. Още в петък от фирма „Медиком“, която е ангажирана с текущите ремонти на обекти, са изпратили работници, които да затворят съоръжението. Те са изнесли половин камион с боклуци от занемарения подлез. Дейностите по обезопасяването му ще продължат около седмица, като той ще бъде покрит подобно на подлеза срещу Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. 
Гранитът ще бъде прибран за съхранение от общината, за да се използва за ремонтни дейности и за възстановяване на счупени плочки.