Баща отива на съд за системно изнасилване на непълнолетната си дъщеря. 38-годишният Йорго Колев вчера бе докаран в съдебната зала, за да отговаря за действията си, извършвани в продължение на година и четири месеца. По време на престъплението му дъщеря му е била едва 14-годишна. Тъй като става дума за особено тежък случай, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.
Сигналът е подаден от майката Десислава Малчева, която живее с Йорго на семейни начала в град Мартен. Двамата имат още две по-малки деца - момчета. Жената е работила в чужбина, като периодично се е връщала у дома. Мъжът й, българин с основно образование бил работник в кооперация. Двамата не са имали собствена къща, а са живеели под наем.
Докато Десислава била зад граница, Йорго започнал да посяга на дъщеря си. Според обвинителния акт на Окръжна прокуратура, той е изнасилвал момичето от октомври 2015 до 20 януари 2017 година, когато е арестуван. 
При едно от завръщанията си вкъщи, майката  хванала мъжа си на местопрестъплението. След няколко дена притеснения какво да прави подала жалба в полицията. Йорго признал, че е имал сексуални контакти с дъщеря си, но твърдял, че са били по взаимно съгласие. Според прокуратурата непълнолетното момиче е било изнасилено 42 пъти, а по думите на майката се е случвало по няколко пъти в месеца.
Потърпевшата не се яви в съда, тъй като е настанена в Кризисен център за жертви на домашно насилие. Двамата й по-малки братя също се намират в момента в социална институция. След случилото се хазаинът изгонил семейството от Мартен и децата са били взети от социалните. 
Пред съда майката заяви, че иска бащата да бъде осъден и да влезе в затвора, а дъщеря й да получи някакво обезщетение. От прокуратурата обаче настояха Десислава да не представлява дъщеря си в съдебния процес, а да бъде назначен особен представител, който да може да защити правата на момичето компетентно. Още повече, че майката не успя да отговори адекватно на въпросите какво образование има, на какъв адрес живее в момента - по думите й „в барака край старата телевизионна кула“, нито пък има документ, че дъщеря й отказва да присъства на делото. 
„Съобразявайки становищата на страните и за да бъде осигурена действителна възможност на пострадалата, която не се яви в съдебната зала, да реализира правата, които й предоставя Наказателно-процесуалният кодекс, съдът не даде ход на делото и разпореди да се изиска от Адвокатска колегия - Русе определяне на адвокат, който да й бъде назначен за особен представител. Следващото заседание по делото е насрочено за 28 август 2017 година“, съобщи по-късно пресцентърът на Окръжния съд.