64-годишният търговец на хранителни добавки Венцислав Василев, който в петък разстреля 22 г. по-младата си съпруга Елена в столичния кв. "Лагера", отказвал да говори пред полицаите.

"Не се разкайва за стореното, държи се спокойно, не общува", казаха разследващи пред "24 часа".

Венцислав от години тормозел психически жена си и й посягал. Въпреки че от 2 г. не били заедно, той я дебнел постоянно и й вдигал скандали. Заканвал се, че ще я убие. Заради постоянния тормоз преди 6 месеца на Венцислав било забранено от съда да преближава на 100 м жена си, но това не го спирало.

Елена е подала 2 жалби в прокуратурата и два сигнала в полицията. Последният бил в четвъртък вечерта. Тогава Венцислав я преследвал с колата си.

През 90-те години мъжът имал законен пистолет, но след изтичане на разрешителното, той не го подновил.

В петък обаче той стрелял срещу Елена с друго оръжие. Улучил я 4 куршума – в главата, гърдите и 2 пъти в корема. Линейката дошла след 20 минути, а полицаите – след 4. Те опитали да помогнат, но Елена издъхнала в страшна агония, 35 минути след разстрела.

Венцислав пък се качил на трамвай №5 и сам се предал в 6-о РПУ. Той има две деца от Елена – на 5 и 11 години.

Мъжът от години имал бизнес с внос на хранителни добавки. Елена пък отскоро започнала работа като оценител в международна компания. Изкарвала добри пари и била много щастлива. Колеги на убитата разказали пред полицията, че тормозът на Венцислав се пренасял и в офиса. Често ходил да я търси на работното ѝ място.

Очаква се днес Софийската градска прокуратура да иска от съда да задържи за постоянно обвинения в убийство съпруг.