„Дунав“ има респект към „Лудогорец“, но няма да излезе като обречен на Градския стадион, заяви пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов. Мачът от петия кръг в първенството на Първа лига ще се играе утре от 21 часа.
„Ще се срещнем с най-добрия тим в България. Въпреки че имаме кадрови проблеми, ще се опитаме да се държим като равен с равен. През отминалия сезон направихме добри мачове срещу „Лудогорец“, надявам се и сега да е така. Иска ми се публиката ще напълни стадиона“, каза още Великов.
Двубоите между двата отбора в предишния шампионат бяха украшенията в елитния ни футбол. А „Дунав“ направи така, че бе един от малкото тимове, които постави на изпитание класата на „Лудогорец“. Съдете по статистиката.
Първият мач бе на 28 октомври 2016 година, когато дунавци бяха символични домакини - 3:5. Момчетата на Великов поведоха с гол на Мирослав Будинов, Кешеру вкара две попадения до 1:2, Шопов направи - 2:2, Вандерсон отново даде преднина на „Лудогорец“, Патев изравни за 3:3 в 66-а минута, а „орлите“ се измъкнаха едва накрая с изстрели на Кешеру и Кафу.   
Следващото представление бе на 18 март тази година в Разград - 2:2. Разградчани поведоха чрез Хосе Паломино, Бранимир Костадинов върна гола в края на полувремето, а Бирсент Карагарен изведе „Дунав“ напред в 66-а минута - 1:2. Шампионът се добра до точката с шут на Кешеру.  
Така се стигна до 9 април, когато „Дунав“ шокира лудогорци на техен терен и им нанесе една от малкото загуби. Тогава точен за „Дунав“ бе Самир Аясс. Победата с 1:2 се възприе като сензация.
Последният дуел от маратона вече и най-сетне бе на Градския стадион в Русе. В двубой на 12 май Васил Шопов даде аванс на дунавци, Кешеру изравни, Карагарен подряза крилете на „орлите“ до 2:1, а гостите се измъкнаха с точката след шут на Кафу, при който Михаил Милчев си вкара автогол - 2:2. 
Така съперничеството между двата отбора в миналия сезон приключи с по две ремите и по една разменена победа. Малко отбори могат да се похвалят с такъв актив срещу „Лудогорец“.