Обръщение на работещите в „Дунарит“, подкрепено от 45 страници подписка, бе разпространено вчера. В него се настоява за връщане на постовете им на изп.директор на Дружеството Кръстю Кръстев и на Съвета на директорите - Никола Киров и Тодор Трифонов.
„Кръстю Кръстев - човекът, под чието управление ние от „Дунарит“ преодоляхме много сътресения, но успяхме да съхраним 114-годишния опит на поколенията преди нас, човекът, който отдава живота и здравето си в името на завода, този човек не заслужава да напусне поста си по този безобразен начин - като „престъпник“. За 12 години от приватизацията на завода ръстът на производството и продажбите се увеличи 10 пъти, за да стане „Дунарит“ „златна какошка, снасяща диаментени яйци, обвити с платина“ - апетитна хапка за някои. Отдал 34 години от своя живот на фирмата - при нейния възход и падения, казва Кръстю Кръстев: „Не е важно колко пъти си паднал, важно е колко пъти си успял да се изправиш и да продължиш“. 
Ние вярваме, че и този път заедно с него ще успеем да изправим и да продължим в името на едно - „Дунарит“. Нашата воля беше изразена на мирния протест за подкрепа на 10 август 2017 г. Всички ние сме за възстановяване на изп.директор Кръстю Кръстев и Съвета на директорите, за честен процес, без фалшификации и манипулации.  Декларираме, че ако този път не бъдем чути, ще продължим с активни протестни действия, включително и затваряне на границата на Република България!“, се казва в обръщението.