Откъдето и да погледнем, „Дунав“ е най-ощетеният отбор от програмата през новия сезон в Първа лига. След изиграните дотук 5 кръга отборът няма мач, който да е игран в почивен ден. Всичките му двубои са по делниците и то по никое време.
Няма да коментираме двубоите на тима като гост на „Септември“ от 20.30  и на „Левски“ от 21 часа, но ще се спрем на срещата във Варна, чийто начален час бе променям на... 3 пъти! Накрая почна в 18. 15, защото варненци нямали осветление. Ами много отбори нямаха осветление през отминалия сезон, но си плащаха /буквално/ с мачове по чужди терени. Само че за „Славия“, „Черно море“ и „Етър“ това уж задължително изискване вече не важи.  
Да погледнем домакинските мачове дотук: „Дунав“-“Берое“ /24 юли, понеделник, 20.30/, „Дунав“-“Етър“ /7 август, понеделник, 20.30 часа/.  Все двубои, в които публиката по трибуните на Градския далеч не беше толкова многобройна. И едно от обясненията е, че този ден и час са крайно неудобни за хора, които сутринта трябва да стават за работа и хиляди потенциални зрители предпочитат да изгледат мача по телевизията.
Точно в телевизията е едно от разковничетата. „Про Медия“, фирмата, която държи тв за шампионата, се мотивира, че е длъжна да осигури излъчването на всички срещи от кръга. Затова се налагало голямо разтегляне на програмата. Освен това горещите летни дни предполагали късни мачове. 
Хубаво де, ама защо все „Дунав“ трябва да играе в делници и по нощите? Това автоматично носи загуби на клуба от намалената продажба на билети, а отчисленията от „Про Медия“ за клубовете са трохи в сравнение с постъпленията на касите пред стадиона. Клубните интереси ще са по-добре защитени, ако мачовете не се излъчват и на Градския да има поне 7000-8000 зрители. Но така ще бъдат защитени интересите и на самите зрители, защото пълната каса означава привличане на добри играчи, укрепване на отбора и налагането му като фактор в елита.
Как стои въпросът на Запад? Възловите мачове се дават директно, другите вървят по-късно на пълен запис или като подборка на най-важните моменти. Разликата още е, че феновете там са свикнали да се подсигуряват отрано с предсезонни карти. Почти е невъзможно да си купиш билет в последния момент. В случая става дума и за стандарт на живот, разбира се.
А тук скромните клубове като „Дунав“ трябва едва ли не да бъдат гонени като новобранци в казармата - по устав, при това чрез инструмента тв права, който уж трябва да им помага. Хайде поне веднъж мач на русенския отбор да е в събота или в неделя от 18.15, пък да видим дали ще има разлика в посещаемостта.
Между другото среща тази неделя срещу „Лудогорец“ в Русе отново ще е в „удобно“ време - 21 часа. Заповядайте! Казваме го без никаква ирония, защото ако публиката не помогне на отбора си, издръжката му в дивата джунгла на Първа лига ще се превърне в един момент в много тежко бреме.