Шофьор на такси е прибран в ареста заради нападение над колега, при което първо го ранил с нож, а след това го бил пред погледите на други таксиджии и граждани, преди да избяга.
Поредният епизод от сякаш безкрайния сериал на агресията у нас се разиграл пред десетки русенци на таксиметровата пиаца на Централна гара в понеделник около 14.30 часа. 26-годишен шофьор на такси чакал клиенти, когато в колата му влязъл колега и започнал да му държи сметка защо преди два дни при маневра на същата пиаца е ударил колата му и избягал. Младият мъж твърдо отрекъл да е имало такъв инцидент, а това вбесило колегата му и той извадил джобен нож и посегнал към дясната му ръка. Раненият излязъл от колата, но нападателят го последвал, нанесъл му два удара в лицето и изчезнал.
Потърпевшият се обадил на тел.112 и на място пристигнал екип от Първо РПУ. Пред униформените битият казал първото име на агресивния шофьор, а очевидците потвърдили разказа му за кървавата разправия. След издирване в побоя е задържан 28-годишният Х.К. от Смирненски. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда.