Такива кооперации се срещат все по-рядко поради завишените нужди на урбанизацията и вдигането на високи сгради с възможно най-много апартаменти. Дали обаче дом в по-малка сграда е подходящ избор за Вас? Тази статия ще се опита да даде по-голяма яснота на този въпрос.

Предимствата на избора

  • Животът в малка кооперация Ви сблъсква с малък брой съседи. Това е много облекчаващо що се касае до събиране на такси и решаване на проблеми във входа. Хората в големите блокове знаят колко е трудно да се намери консенсус между 20-30 семейства и повече по даден въпрос, докато в малката кооперация всичко се решава сравнително бързо и без особени разногласия.
  • Обстановката там е спокойна и тиха. Това отново е благодарение на малкия брой съседи, които завързват здрави контакти помежду си и се стараят да не пречат на другите. В големите кооперации хората често не се познават помежду си и типично по балкански не зачитат чуждите нужди и желания.
  • Малките кооперации често имат двор, в който са засадени цветя и дръвчета. Това създава една по-различна атмосфера, асоциирана с уют, който не би бил възможен за човек, живеещ в апартамент в голям блок.
  • Поддръжката и почистването на общите части на по-малките сгради се случва по-лесно от тези на по-големите блокове. Това е така, защото броят на живущите е по-малък и площта за почистване не е толкова голяма и лесно може да се приведе в изряден вид.

Жилище в малка кооперация е избор, който сякаш няма недостатъци или поне такива, които биха били критични за повечето хора. За да бъдете сигурни, че търсите правилният имот за Вас, ви съветваме да се обърнете към агенция за недвижими имоти, която чрез своя професионализъм ще Ви отведе към мечтаното от Вас жилище, било то в малка или по-голяма кооперация.