„Не намирам, че в „Дунав“ трябва да цари униние след относително неуспешния старт в първенството. Аз не съм част от клуба, но като русенец и футболен човек ще си позволя да призова спортно-техническия клуб, футболистите и феновете към повече хладнокръвие и спокойствие“, каза пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
„Изминали са едва 5 кръга, остават още цели 30, а някой вече говори, пише и коментира, че всичко е загубено и че едва ли не отборът трябва да се бори за оцеляване в Първа лига. Като делегат имам представа от възможностите на другите тимове. „Дунав“ не е по-долу от тях. През миналата година отборът също мина през критични периоди, но се съвзе. Най-важното сега е гардът да не пада и да се запази спокойствие“, смята Димитров.
Той има и обяснение за колебливите игри от началото на сезона. 
„Отборът започна подготовка в странен период. Нито имаше време за почивка, нито да се натренира. Тези момчета не са от желязо, а и дойдоха мачовете с опитния и формиралия вече форма тим на „Иртиш“. Така се стигна и до известен спад. Пак казвам - има още 30 кръга и само с вяра в силите си „Дунав“ ще стабилизира представянето си. Много е важна и ролята на феновете. Не можеш да крещиш, да ругаеш и да се правиш на голям специалист, когато отборът губи. Лесно е да седнеш на трибуните, да чоплиш семки и да викаш „долу“ и „некадърник“. Една такава тежка дума може да извади от равновесие всеки футболист“, завърши Димитров.