Седмото място на Мирела Демирева в скока на височина нареди България на 59-то място след края на световното първенство по лека атлетика за мъже и жени в Лондон. Страната ни дели това „престижно“ класиране с Британските Вирджински острови, Таджикистан, Перу, Замбия и Гренада.
В същото време шефът на леката атлетика у нас Добромир Карамаринов, който явно ще кара на този пост до пенсия, непрекъснато се хвали с работата си като вицепрезидент на европейската федерация. Как му отваряли всяка врата, как го тачели и уважавали. Ако погледнеш един специализиран наш сайт за лека атлетика, за Карамаринов ще бъде изписано двойно повече, отколкото за някой друг. С него съмва, с него мръква.
А федерацията е в Топ 3 по субсидии от държавата. Става въпрос за милиони левове. Резултати обаче няма. Едва ли босът е отговорен за тях, но ни проглуши ушите да говори колко млади и перспективни атлети имало в България. 
Къде са? Дайте да ги видим? Какво има зад една отиваща си от пистата Ивет Лалова, Тихомир Иванов, Мирела и, помагайте, че нещо не се сещаме.
С 59-о място редом до Вирджинските острови трябва по-малко да се говори и да се работи повече.