Бившият програмист на Google, обявил за неспособността на жените да изпълняват някои видове IT работа по биологични причини, се реши на необичайна стъпка и да разкаже на целия свят, каква е истината.

Програмистът явно реши да поддържа хайпа около своята персона, понеже публикува в Twitter снимка, на която е самият той, облечен в тениска с надпис Goolag. Използван е шрифтът с цветовете на интернет гиганта.

The Verge, както и много други издания съвсем логично предположиха, че Дейвид Дамор сравнява работата в Google с живота в трудовите лагери от времената на Съветския Съюз.

Но номерът нещо не се получи и всички започнаха да се подиграват на Девид:

„Google предлага безплатна храна, масажи, редовни фитнес занимания, плаща всички медицински разходи и пенсионни осигуровки. Компанията предлага курсове за повишаване на квалификацията, включително и семестри по въпросите на многообразието и неосъзнатото предвзето поведение. Да, истински ГУЛАГ“.

Явно никой не хареса сравнението на една от най-големите и богати компании в света със съветските лагери ГУЛАГ, през ужасите на които са минали милиони хора и където са загинали стотици хиляди души.

Накратко, циркът продължава и навярно HR отделите ще трябва да преразгледат методите си за подбора на кадри.