Водач на лек автомобил е със счупена ключица, блъскайки се в каруца на ГП Е-79 край село Мурсалево, след което изгоря напълно, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Пътният инцидент станал към 21.40 ч. снощи на прав участък между пътен възел Бобошево и с. Мурсалево, община Кочериново.

Каруцата се движела към Мурсалево, в нея имало две 18-годишни момчета - роми с адресна регистрация в Дупница и гр. Рила. Каруцата е била без светлоотразители, след като лекият автомобил „Лада - Веста”помита каруцата с двамата младежи, излиза от пътя, забива се в храстите и пламва.

Лекият автомобил е изгорял напълно, а на местопроизшествието от каруцата са останали само трески. Водачът на „Лада“-та е със счупена ключица. Конят, теглещ каруцата, е със счупен крак. Двамата с каруцата са приети в МБАЛ-Благоевград, единият е освободен, а вторият оставен под наблюдение с контузии по главата в отделението по хирургия.

Три часа на местопроизшествието бе извършван оглед, движението се осъществяваше в едната лента.

По случая в РУ-Рила е образувано досъдебно производство, на управлявалите каруцата са взети кръвни проби за алкохол, както и на водача на лекия автомобил.

Преди три години, също на Е-79, но край Симитли, лек автомобил блъсна каруца, управлявана от деца, лекият автомобил изгоря, водачът му също. След каруцата лекият автомобил се блъсна челно в друг автомобил, чиято водачка също загина.