Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монреал, след като допусна загуба със 7-6 (3), 6-4, 1-6 от холандеца Робин Хаасе. Българинът определено не показа най-добрата си игра в срещата и така допусна първа загуба от своя съперник в срещите помежду им.

Срещата започна с колеблива игра от страна на първата ни ракета, който след два сгрешени бекхенда допусна изоставане с 0-30. Впоследствие хасковлията намери първия си сервис, който изигра решаваща роля, за да поведе с 1-0. Холандецът също изпита леки затруднения в последвалия си първи сервис гейм, но в крайна сметка съумя да се справи със ситуацията и да изравни резултата за 1:1.

При 3-3 Хаасе получи две възможности за пробив, но от своя страна Димитров показа здрави нерви и успя да спечели подаването си.

Развръзката в сета дойде в гейм номер 11, в който Григор пропусна сет бол, след който последва значителен спад в играта на 7-ия поставен в схемата на надпреварата.

В решаващия тайбрек Димитров бе видимо разконцентриран, което доведе и до допускането на много непредизвикани грешки в играта на хасковлията. В крайна сметка 52-ят в световната ранглиста се възползва максимално, с което спечели частта със 7-3 точки, за да поведе с 1-0 сета.

Втората част започна значително по-добре за българина, който при 2-2 успя да пробие подаването на своя съперник, за да поведе с 3-2. За съжаление последва отново спад в играта на първата ни ракета, от който опитният холандец се възползва и успя да върне брейка. Все пак, българският тенисист след изключително здрава битка отново взе подаването на своя опонент, след което затвори успешно сета, за да изравни за 1-1.

В решаващия трети сет играта на Гришо изобщо не спореше. Хаасе успя да пробие в 4-ия гейм подаването на Димитров, а впоследствие реализира нов такъв, за да дръпне с 5-1 в резултата.

Хаасе бе безпощаден сервирайки за мача и след точно 2 часа и 9 минути игра си осигури участие в следващия кръг на надпреварата. Там негов съперник ще бъде Диего Шварцман от Аржентина, който постигна впечатляващ обрат над американеца Джаред Доналдсън след 0-6, 7-5, 7-5.