Жадни за пикантерии в лятната суша сайтове нарочиха една размяна на реплики в Русе за тлъста плячка и с опиянение направиха от мухата слон. Така се разнесе легендата, че старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов влязъл в остро пререкание с Марио Петков и футболистът едва ли не му е скочил на бой. И понеже тази тема не спира да се ниже като голяма сензация, да обясним за какво става дума.
Случката, ако въобще може да се нарече така, се разиграва преди мача с „Етър“. Тогава Великов прави забележка на Петков, който стартира сезона като титуляр, но след слабата си игра срещу „Берое“ седна на пейката за сметка на Христо Попадиин.
И дотам! Не е имало никакво „скачане“, никакви стойки!
Впрочем професионалните футболисти по цял свят много добре знаят, че думата на треньора е закон, който не подлежи нито на обсъждане, нито на обжалване. И дори световните суперзвезди се съобразяват с това. Да си спомним Дейвид Бекъм, който бе замерян с обувка от мениджъра Алекс Фергюсън или доста грубите /каква мека дума!/ коментари на Моуриньо по отношение на собствените му футболисти в съблекалнята.
Но понеже е август и новините липсват, някои предпочитат да надуят балона до пръсване. А от него нищо.