В събота ще се състои дългоочакваното откриване на ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.
Групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва в събота, неделя и в дните обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч - след 1 януари и в сряда. Груповото ловуване и лов на мигриращ дивеч се извършва само през деня - един час преди изгрев и един час след залез на слънцето.
Разрешен е ловът на пъдпъдъци до 15 бр., на гривяк и гургулица - до 10 бр., на горски бекас и обикновена бекасина - до 10 бр.
Забранява се използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.
Забранява се използването на алкохол и наркотични вещества по време на лов. Изпълнителната агенция по горите ще бъде в пълна готовност за извършване на засилени проверки за спазването на Закона за лова и опазване на дивеча, напомнят от агроминистерството.           У