Жестока семейна трагедия, напоена с ужас, кръв и сълзи влиза в съда. Там за издевателства над майка си, довели до оставането на жената без бъбрек, ще отговаря закоравелият рецидивист Кирил К., който е добре познат на полицията и от личен опит е наясно с положението в затворите.
Когато бил на свобода, 35-годишният престъпник разчитал изцяло на издръжката на пенсионираната си майка. Когато през юли миналата година за пореден път излязъл от затвора, не само се настанил в дома й, а и не давал нито лев за сметките за ток и вода и за издръжката на домакинството. За да се справи с разходите, 63-годишната жена отишла в Гърция да гледа възрастни хора.
На 12 януари синът й бил приет в болница, където станало ясно, че не си е плащал здравните осигуровки. Обадил се на майка си и въпреки тежката зима и затворените пътища, жената успяла да се добере до Русе и платила дължимото, за да може Кирил да се лекува. Когато му казала каква сума е платила, синът скочил като звяр срещу нея, че парите са влезли не в джоба му, а в държавата, която нищо не била направила за него. Малко по-късно Кирил избягал от болницата и намерил майка си в дома й, където ултимативно поискал да му даде всичките си спестявания. Жената категорично отказала и така се отключил кошмарът. Синът започнал да я бие без капчица милост и жал. Майката няколко пъти припадала, но извергът я влачел в банята, където я свестявал с ледена вода и инквизициите започвали отначало. 
Накрая, за да спаси живота си, жената се съгласила да си даде парите. Както била с мокри дрехи, той й метнал на две, на три някакво яке и в зимния студ мокра я завел в банката. Там смазаната от бой клиентка се опитала с очи да направи знаци на охраната, че е водена като пленник, но това не помогнало. Загубила и последната надежда за помощ, жената пристъпила към касата, но докато застане пред гишето, се свлякла в безсъзнание. Тогава охраната най-сетне се разтичала, станало ясно, че нещо не е наред и започнало  разплитането на случая.          У