Специализирани боксови издания са категорични, че Кубрат Пулев няма никакъв шанс в евентуален двубой срещу Антъни Джошуа, но от фирмата на българина „Зауерланд“ упорито отговорят - не, не, не! И готвят мач за световната титла, който днес ще е в Кардиф, утре в Лас Вегас, вдругиден - може би някъде в Африка.
Амбициите на Кобрата се подклаждат и от наши специалисти като Палми Ранчев. Българинът имал качества и можел да пребори нокаутьора на Владимир Кличко. Зад океана са на съвсем друго мнение - ако нашият човек издържи 5-6 рунда, ще е цяло чудо.
„Зауерленд“ и Пулев са ясни - извън спортните амбиции изчисляват трескаво разпределението на наградния фонд, който според различни твърдения щял да удари 10 милиона евро. А като претендент нашият боксьор щял да вземе даже дори по-добри пари от опонента си - неясно по каква логика.
Кобрата получи добри пари и дори многократно се закани да победи Кличко, но загуби доста конфузно. От онзи мач запомнихме само едно: „Продължаваме напред! Да живее България!“. И онези тежки нокдауни, след които съдията прекрати двубоя.
Сега Кубрат се е засилил за втори път към мач с много неизвестни. Спечели ли - ще натрупа не само милиони, но и много слава. 
Загуби ли по подобие на пердаха, който отнесе от Кличко, с него ще е свършено, а авторитетът му ще отиде на кино. Дори в джоба му да останат дебелите пачки.
А хитреците от „Зауерланд“ тихо ще се измъкнат и ще го забравят.