Трафикант на хероин за 640 000 лева по цени на съдебната система и доста повече по уличния ценоразпис стигна до съда по-малко от пет месеца след задържането му.
Михаил Ч. от старозагорското село Кънчево бе заловен с пратката, заради която рискува дълги години затвор, на 24 март. Около 20 часа 41-годишният мъж пристигнал на Дунав мост с мерцедеса си на път за Румъния, но при вида на митничарите и граничните полицаи нервите му не издържали и започнал да се държи гузно. Това веднаха направило впечатление на служителите и автомобилът бил насочен за пълна проверка, при която под задната седалка бил открит тайник с 18 пакета по 880 грама дрога, за която по-късно било доказано, че е хероин с висока чистота. 
Теглото на цялата пратка е 15.996 килограма, а при опита си да излезе от ареста Михаил промълви само две думи: „Съжалявам! Лошо...“. Адвокатът му се опита да му издейства пускане на свобода под гаранция или поне домашен арест с тезата, че клиентът му не знаел какво вози, но сам направи уговорката, че Михаил все пак имал съмнения, че е нещо опасно и нередно.
Сега предстои същинският сблъсък на Михаил със закона. Има основания да се смята, че той ще направи самопризнания и ще сключи споразумение с прокуратурата, за да си намали наказанието с 1/3, както е по закон.  У