Агенция „Блиц“ откри Америка с прочувствена дописка, че новият терен на Градския стадион в Русе е пълен провал. Новото, според агенцията, е, че управата на ФК „Дунав“ щяла да потърси отговорност от фирмата изпълнител. Това е „Тарктур“ ЕООД, която, както първи и многократно писа „Утро“,  май претупа работата по игрището и това се вижда с просто око. Пренебрегнати бяха и предупрежденията на специалисти, които алармираха предварително по страниците на нашия вестник, че ремонтът на терена не се извършва по азбучни правила.
„По време на последния домакински мач с „Берое“, преди който валя обилен дъжд, се видя, че игрището е в окаяно състояние. Чимовете се вадеха, а дренажът не успяваше да поеме водата. Пред голлиниите теренът е започнал да „олисява“, пише Блиц. Намеква се, че спасението е в пълна подмяна на чимовете.
До добавим само, че центърът на игрището също е олисял. И че футболистите на „Дунав“ непрекъснато се оплакват от качеството на игрището. По разбираеми причини пестим имената им.
Но да кажем още, че ако някой има право на възражения и търсене на отговорност от фирмата изпълнител, това е община Русе. Тя е собственик на стадиона, а „Дунав“ е негов ползвател.
Другото - че теренът ще цъфне с нови чимове, няма как да стане. Проблемът е в дренажа. Та спасението е в работа, която трябва да почне от нула. Това означава нови стотици хиляди левове и „Дунав“ пак да остане без игрище за официалните мачове. И понеже това няма как да се случи, остава да се молим да не завали дъжд преди днешния мач на русенския отбор.