Красимир Станоев ще започне като титуляр в домакинския мач на „Дунав“ срещу „Етър“ днес в Русе. Той ще заеме мястото на напусналия в посока Ливан офанзивен халф Самир Аясс. Старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов обикновено ползва като резерва дошлия от втория тим на ЦСКА Станоев. Интересното е, че Красимир започна само веднъж от първата минута двубой на „Дунав“, като това стана в предсезонна контрола точно срещу състава на „Етър“. Тогава обаче Великов заложи на експериментална единайсеторка. Дунавци загубиха мача в Трявна с 0:2, а головете паднаха през второто полувреме, когато бяха направени доста смени. Има и други разлики - от онази среща досега етърци подписаха договори с доста нови играчи.
Та ще е доста интересно дали Краси Станоев ще се справи с градивните функции на Аясс. Той е добър футболист с точен далечен пас и силен далечен удар, но обикновено е по-полезен като играч близо до опорния халф Диян Димов.
Старши треньорът Веселин Великов най-вероятно ще включи в групата и украинеца Олексий Ларин, който все още няма официален мач през този сезон. Централният защитник бе сполетян от травма. Няма да е изненада, ако той също получи доверието на Великов да излезе като титуляр.
Преди сблъсъка днес ЦСКА, „Дунав“, „Левски“ и „Славия“ делят седмо-десето място с актив по 4 точки. „Левски“ и „Славия“ обаче загубиха двубоите си от кръга съответно срещу „Верея“ и „Берое“ с 0:2 и 1:4, а „червените“ приеха късно снощи като домакини отбора на „Локомотив“ /Пд/. „Етър“ и „Витоша“ са на дъното с по една спечелена точка.
Ето защо мачът днес е много важен за отбора на „Дунав“. Победа ще задържи „светлосините“ в първата половина на класирането и ще ги изравни с третия отбор в подреждането - „Верея“. Трите точки ще са добре дошли преди тежкото гостуване на „Левски“, чийто тим пък ще бъде предвождан в този мач от новоназначения италиански треньор Делио Роси.
Вероятен състав на „Дунав“ днес: Станислав Антонов, Михаил Милчев, Тейнур Марем /Ларин/, Христофор Хубчев, Петър Патев, Диан Димов, Бранимир Костадинов, Красимир Станоев, Мирослав Будинов, Петър Шопов, Бирсент Карагарен.