Най-добрите български тенесисти в инвалидни колички Мария Петрова, Зоя Чавдарова, Калин Асенов, Владимир Гюров и техните треньори Станимир Стойчев и Борис Томов дойдоха в тренировъчните зали на „Бурстрад Арена“, за да покажат майсторство и да открият таланти.
След не повече от 20 минути първият бе уловен - Димитър Костов, който никога не е хващал тенис ракета, но има невероятния рефлекс за удар на топката. Първите уроци му предаде лично доайенът на тази разновидност в тениса Борис Томов. 
Ако Митко продължи да тренира и реши да се занимава сериозно с тенис, ще му осигурим специална количка, която да го придържа стабилен, ще му изпратим ракета, топки и ще му намерим треньор. Впрочем всичко, което се случва в Русе, е благодарение на Дани Джумалийски, който е в УС на тенис федерацията ни и също е невероятен мотиватор, каза Борис Томов.  
Демонстрационните мачове бяха истински спектакъл, тъй като шампионите Зоя Чавдарова и Калин Асенов направиха атрактивно всяко посрещане на топката, артистично изпълняваха форхендите и не се щадиха в нито един сервис.
Тази инициатива бе част от кампанията „Твоята стъпка напед“ на Университетската болница, която има за цел да премахне бариерите между различните социални групи хора.