64-годишен шофьор загина на място в челен сблъсък вчера, 60-годишната му съпруга е с опасност за живота, а спътникът им е с отрязана ръка. Жестоката катастрофа стана към 13.00 часа на пътя Русе-Варна малко преди моста при Писанец.
„Фолксваген Венто“ с русенска регистрация се движил към Русе. В него са пътували двамата съпрузи и техният спътник, които се прибирали в големия град от Цар Калоян, където били на струване за починал близък. По неофициална информация след като минали моста, автомобилът стъпил в крайпътна канавка, водачът успял да го извади оттам, но навлязъл в насрещното платно и почти челно се забил в джип с румънска регистрация, пътуващ към Варна. Ударът бил толкова силен, че леката кола се завъртяла и се спряла в дървета и храсти встрани от пътя. 64-годишният шофьор е загинал на място. 
Веднага са изпратени два екипа на Спешна помощ и екип на Пътна полиция. Констатирана е смъртта на водача, а за да бъде извадена пострадалата жена, се наложило да бъдат рязани ламарините на смачкания автомобил. В линейката на път към Университетска болница Русе тя изпаднала в кома. Жената е в много тежко състояние, с опасност за живота и не се знае дали ще оцелее. Медиците са заварили втория пътник в българската кола с отрязана от сблъсъка ръка. Той също е настанен в университетската болница.
По-голям късмет е извадило румънското семейство, което пътувало в джипа. Те са се разминали само със силна уплаха, като най-стресирано било детето. Лекарите са се погрижили и за него. По джипа има минимални щети. 
Предстои тепърва да се изясняват причините за катастрофата. Не се изключва и версията на шофьора на лекия автомобил да му е прилошало и той да е изгубил контрол върху управлението на колата.