Американският тенис анализатор Питър Бодо обяви, че голямата четворка в световния тенис вече е голямата двойка и това са Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Неговото мнение граничи напълно с логиката, тъй като Новак Джокович и Стан Вавринка като цяло се отказаха да играят повече през този сезон да лекуват травми, а пък Анди Мъри се намира във все по-слаба форма. 

"През последните години в турнирите на ATP доминираше голямата четворка от тенисисти. Към нея се присъедини и Вавринка. През този сезон обаче тя се превърна в голямата двойка и в нея попадат Роджър Федерер и Рафаел Надал", коментира той, цитиран от ESPN.

"Кръгът вече се сви в двойка. Джокович вече завърши сезона заради здравословни проблеми, Вавринка - също. Мъри пък благодарение на чудесата на математиката все още е лидер в световната ранглиста. Изглежда сегашната ситуацията бе перфектна за играчи като Нишикори и Раонич да блеснат, но и те бяха "в бокса" заради контузии".

"Кирьос, който е толкова талантлив, пък се отказва в трети пореден турнир. Този хеттрик има шанс да бъде повторен и от Мария Шарапова междувпрочем".

"Очаквам края на сезона да бъде доста интересен, тъй като сегашната ситуация ще позволи на младите играчи да спечелят по някой друг трофей", завърши той.