За осми пореден път село Кацелово в Двемогилска община става притегателен център за изследователите на по-рядко срещани фолклорни традиции и обичаи. Носители на тези традиции са хърцоите - уникална общност, запазила от древността до днес спефични отличителни черти, изразени в мелодии, напеви, шевици и ритуали. 
На 12 август в село Кацелово ще се проведе традиционният Събор на хърцоите, който насрочва среща на фолклорни, певчески, танцови състави и индивидуални изпълнители, запазили красотата на хърцойската култура. Колоритният празник се организира от местното читалище, кметството и община Две могили. Към апела за участие организаторите добавят и сърдечната покана на кмета на Кацелово Иван Николаев: „Добря сте ни дошле!“.
Ден по-рано в парка в Две могили ще се проведе фестивал „Орлова чука пее и танцува - различни, но единни“, финансиран от социалното министерство и община Две могили. Той ще събере децата от центровете за обществена подкрепа от цяла Североизточна България, които ще участват в различни конкурси, а наред с това ще наредят базар с изработени от тях предмети и кулинарна изложба.
За участниците е предвидено посещение на пешера Орлова чука край село Пепелина, а специален гост на фестивала ще бъде Росица Кирилова, която ще изпее за всички най-добрите си песни.