Довършването на строителните дейности и цялостното облагородяване на района около храма „Всех Святих“ в Парка на възрожденците трябва да приключат до 10 септември, когато новопостроената църква ще отвори врати и ще посрещне миряни. До края на този месец ще бъде поставен и иконостасът в емблематичния за Русе нов храм. Екип от общинското предприятие „Комунални дейности“ в момента благоустроява района, като се полагат нови бордюри и каменна основа за тротоарите, възстановяват се пешеходните алеи и се изгражда ново осветление. Предстои общинското предприятие „Паркстрой“ да изравни терена и да възстанови зелените площи около църквата. Точно до нея ще бъде поставена и чешмичка, която е подарък от 22-годишните близнаци Валентин и Теодор Цветкови. Двамата са вярващи, живеят наблизо и отдавна чакат възстановяването на църквата. Миналата година на Йордановден Теодор извади кръста от ледените води на река Дунав.
Кметът Пламен Стоилов, неговият заместник Димитър Наков, главният архитект Живка Бучуковска, митрополит Наум и представители на фирмите-изпълнителки вчера огледаха обекта и строителните дейности, които се извършват.
Разрушената църква „Всех Святих“ беше възстановена с даренията на много русенци, като работата по издигането й започна през 1998 година. Същинската дейност стартира с първа копка, която българският патриарх Неофит направи през 2007 г. През септември 2016-а Министерски съвет отпусна 250 000 лева за довършването на храма. 
В началото на миналата година пък създаденото сдружение „Всех Святих“ с цел построяване чрез дарения на новата църква прехвърли собствеността на храма на русенската митрополия, като нотариалният акт и ключовете бяха връчени на митрополит Наум.