ФК „Дунав“ потвърди официално вчера, че договорът на Самир Аясс с ливанския „Ал Ахед“ е факт. Клубното ръководство благодари на футболиста за усилията, които положи при утвърждаване на отбора в Първа лига и му пожела успех в новото предизвикателство. 
Сума по трансфера, както обикновено се прави, не бе упомената. Казва се само, че става дума за договор, съобразен с възможностите на двата клуба. Съобщено бе още, че преминаването на Самир в „Ал Ахед“ е било реализирано съгласно нормативните правила на УЕФА.    
Интересен факт е, че контрактът на полузащитника изчиташе през предстоящата зима. Затова клубното ръководство отчита като жест на добра воля и коректност желанието му да премине в друг отбор сега, вместо да си тръгне след няколко месеца като свободен агент. Тогава в касата на русенския клуб нямаше да влезе и стотинка. 
А някои наши медии не само „подписаха договора“ преди 48 часа, но и цитираха смело сумата, която ще получи русенският клуб - 80 000 долара! Сякаш техен пратеник е присъствал лично по парафиране на контракта или представители на двата клуба са изпратили договора по факса.
Но понеже летният сезон предразполага към сериозен полет на въображението, следва пъстро допълнение - Самир отишъл в отбор, който се гушел под крилото на военизираната ислямска групиповка Хизбула! Ислямистите издържали клуба, а техните шефове били най-големите фенове на тима. 
Ако беше отишъл в Сирия, нямаше начин да не се намекне и за косвената намеса на Даеш. 
Някои издания пък цитират старши треньора Веселин Великов, който бил казал: „Продадохме Аясс“.
„Нищо подобно не съм казвал. Работата по трансферите не е моя задача. Приписват ми как съм говорил, че благодаря на Самир за съвмесната ни работа и че му желая успех. Виж, тук са улучили, защото аз наистина съм благодарен за помощта на това момче“, заяви Великов пред „Утро“. 
На въпроса дали ще се търси заместник на Аясс, старши треньорът отговори, че няма да се правят постъпки на всяка цена.
„Ако има възможност, ще се подсигурим с още един футболист в халфовата линия. На този етап обаче ще е трудно да привлечем класен играч, а и „Дунав“ не е клуб, който може да си позволи стотици хиляди левове за някоя звезда“, каза наставникът.