Футболистът на „Дунав“ Самир Аясс е пред скорошно преминаване в отбор от Ливан, научи „Утро“. Както е известно, неговият баща е ливанец, а майка му - българка. 
Самир впечатлил ливанските специалисти в мачовете, които игра за националния отбор на тази страна. Той записа вече няколко официални двубоя с екипа на държавата от Близкия изток, в които се представи на доста добро ниво. Закономерно дошло и предложението за подписване на договор. 
Според запознати преговорите са в напреднала фаза. 
Хубавото е, че не само халфът ще се разписва срещу по-добри пари, но и че „Дунав“ ще получи трансферна сума. 
Лошото е, че старши треньорът на русенския отбор Васелин Великов ще остане без основен играч в полузащитата. Варианти при раздяла с Аясс за запълване на останалата в средата на терена празнина са Димитър Георгиев и Красимир Станоев. Но и двамата са различни като стил футболисти. 
Димитър е играч, който може да действа добре като таран или като втори централен нападател. Той обаче не е от типа конструктори, способни да обръщат фронта на атаката с дълги, точни и хитри извеждащи подавания. Нищо лошо за него, напротив - Георгиев се включи с много желание и хъс в моментите, когато влизаше като резерва. Личи се, че е биткаджия и играч с характер. 
Алтернатива в халфовата ос е Красимир Станоев. Той е борбен и твърд футболист, но силата му по-скоро е като дефанзивен полузащитник до Диян Димов.
Самир Аясс е роден на 24 декември 1990 година в София. Пристигна в „Дунав“ през тази зима. По-рано бе играл за „Академик“ /Сф/, „Миньор“, „Банско“, „Любимец“, „Берое“, ЦСКА.
С екипа на русенския тим направи отлични мачове. През пролетта игра в 10 двубоя /777 минути/, реализира 4 много важни гола и се отличи с една асистенция. Интересното е, че въпреки невисокия си ръст 3 от попаденията му бяха вкарани с глава.  
От началото на новия сезон участва в първите 3 мача /229 минути/, като винаги бе част от титулярния състав.