Григор Димитров очаква с нетърпение да се върне на корта. Българинът си взе почивка след участието си на "Уимбълдън", където достигна осминафиналите.

"Починах си малко, отидох на море за три или четири дни и се върнах у дома, за свърша някои неща там. Мисля, че беше добър момент за това - да освободиш за кратко съзнанието си от тениса, това е полезно за един играч. След това се завърнах във фитнеса, а после и на корта, за навляза във форма в подходящия момент, който е сега - в началото на серията турнири на твърди кортове", каза Димитров.

Той ще започне участието си на турнира във Вашингтон днес. Григор ще си партнира с Лука Пуй в надпреварата на двойки, като се очаква след полунощ двамата да играят срещу Жулиен Рожер (Холандия) и Хория Текъу (Румъния). Той ще започне надпреварата на сингъл от втория кръг, като негов съперник ще бъде Кайл Едмънд (Великобритания) и Хьон Чун (Корея).

"Важно е да задържиш момента и да се фокусираш върху нещата, които ти се получават в последните месеци. Нямаш толкова много време да се подготвяш, ако се замислиш - имаш само две седмици и не можеш да прекаляваш и да рискуваш да се претовариш. В същото време, трябва да се увериш, че си готов да се изправиш срещу всеки. Освен това ще бъде топло, ще има тежки условия, така че всички трябва да сме готови", очаква с нетърпение новия турнир Димитров.

Българинът, който е 11-и в световната ранглиста, си е поставил и конкретни цели до края на сезона. 

Искам да се представям по-добре на всеки следващ турнир. Когато си достигнал до четвъртфинал на един турнир, искаш да подобриш това при следващата възможност, да направиш крачка по-нагоре. Когато си бил на финал, искаш следващия път да спечелиш турнира. В същото време знам колко трудно ще бъде, защото всички играчи се целят в това. Много играчи играят страхотно, предстои да се изиграе много тенис и нищо няма да бъде лесно, всеки има своя път, така че аз мога единствено да се фокусирам върху своя", заяви той.