Джордж и Амал Клуни възнамеряват да окажат помощ на над 3000 деца на сирийски бежанци и да им осигурят достъп до образование в Ливан. По данни на УНИЦЕФ там около 200 000 бежански деца са изхвърлени от образователната система или не им е даден въобще шанс да посещават училище. Това означава, че приблизително 40% от общия брой деца, пребиваващи в Ливан като бежанци след бягството си от войнстващата Сирия, са лишени от възможността да бъдат продуктивна част от обществото.

За да се помогне на 3000 от децата, фондацията на Клуни планира на инвестира близо 2,25 млн. долара в тяхното образование в партньорство с Детския фонд на ООН. Тази сума ще бъде предоставена на 7 държавни училища, където бежанските деца ще могат да се учат. Финансова помощ ще окаже и технологичния гигант HP, който ще вложи 1 млн. долара, за да може да подобри технологичното състояние на учебните заведения.

„Не искаме да изгубим цяло поколение, защото е имало лошия късмет да се роди на грешното място и в грешното време”, заявиха Амал и Джордж Клуни в съвместно изявление.