Израелският треньор Аврам Грант пристигна вчера в България за преговори с „Левски“. Бившият наставник на „Челси“ дойде по покана на собственика на „сините“ Спас Русев. Двамата се видяха следобед, за да обсъдят възможността именитият евреин да поеме столичния гранд. 
При липса на договорка ще се разговаря с италианеца Делио Роси. Върхът в неговата кариера бе класиране на „Лацио“ за груповата фаза на Шампионската лига.
Такива бяха новините около „Левски“ в ранния следобед вчера. Дали Грант или Роси ще се захванат с работа в „Левски“, не е голям проблем. Проблемът е, че в България са идвали треньори от чужбина с големи имена и отборите нито са цъфвали, нито са връзвали. Да си спомним Луиджи Симони в ЦСКА и Рюдигер Абрамчик в „Левски“. Тези капацитети идват, прибират едни хубави пари и си тръгват. 
Напъните на „сините“ да ангажират голям спец точно сега са смешни на фона с публичната тайна, че финансовите задължения на клуба са над 20 милиона лева. Хората обаче искат да харчат. Взеха „велики“ футболисти като Жорди Гомес и Габриел Обертан, за черешка само Аврам Грант им трябва и тимът ще стане моментална сила.
В същото време треньори като Станимир Стоилов-Мъри и Димитър Димитров-Херо отказаха да се завърнат в „Левски“. Защо ли? Те си знаят най-добре. Но пък Аврам дойде на крака. 
Или той е закъсал здраво, или „сините“ не знаят какво вършат. Е, както обича да казва през две минути един роден тв коментатор, скоро ще разберем.