Фенове на „Черно море“ обсадиха кола с русенска регистрация и се постараха за нула време да оставят автомобила с нагънати ламарини, научи „Утро“. За щастие няма пострадали хора, но изживяването на пътниците в колата едва ли ще е било особено приятно. Инцидентът се разиграл в петък, когато отборът на „Дунав“ гостува за шампионатен мач в морската столица.
„Това е било точно така. Става дума за наши фенове, нападнати посред бял ден по улиците на Варна“, потвърди пред „Утро“ почетният председател на фенклуба „Дунав завинаги“ Юлиян Йорданов.
Той разказа още, че организацията по ескортиране на дунавските привърженици до стадион „Тича“ не била на особено високо ниво. 
„Пред нас тръгна пилотен полицейски автомобил, който ни вкара по едно време в страхотно задръстване. Колите пъплеха едва-едва, някои от тях на практика бяха спрели. Ако в този момент отнякъде бяха долетели ултраси на „Черно море“, щеше да стане страшно. Така беше и на излизане от Варна, въпреки че чухме обещание как придружаващите автомобили този път ще са два - пред и зад колоната. Аз имам горчив опит от мачове във Варна. Преди няколко години, когато „Дунав“ игра със „Спартак“, се стигна до чупене на прозорци с камъни и павета. Хубавото този път е, че докато колоната се влачеше, наоколо вървяха само мирни варненски граждани“, разказа Йорданов.
Съвсем наскоро пък бабаити от Разград пребиха русенски младежи, тръгнали да гледат мач на „Лудогорец Арена“. Тогава полицията издири вандалите и ги предаде на съд.
Случките в морската столица и в Разград трябва да е обеца на всеки фен, който смята, че като се държи идиотски, ще бъде записан като герой. Най-лошото е, че се наблюдават младежи от едно изпуснато поколение, които не си дават сметка какво всъщност правят. Дошъл човекът за мач от над 200 километра, харчил е пари в града ти и по този начин е помогнал косвено и на теб, а за довиждане му трошиш колата. Голямо геройство!
Идния понеделник отборът на „Етър“ ще гостува в Русе. Сигурни сме, че феновете на „Дунав“ няма да посегнат на нито един привърженик на „болярите“. В Русе, за разлика от Варна, такива инциденти не бива да има.