Мариноване, подготвяне и изпичане на риба на скара - това малко неочаквано, но пък напълно логично за дунавския бряг предизвикателство отправиха шеф Манчев и шеф Шишков към финалистите в регионалния кръг на Националния грил турнир, организиран от „Лидл“ и „Кока-Кола“. Той се проведе в неделя в района на Вазата в парка и събра хиляди любопитни малки и големи русенци, за които имаше много забавления, топла скара и студена бира.
Четиримата русенски финалисти Николай Димов, Дани Колева, Иван Иванов и Людмил Кожухаров показаха завидни умения и изпълниха заданието с майсторство и много ентусиазъм и старание. С малка преднина 57-годишният Людмил успя да надделее в оценките на журито и да се пребори за титлата Грил майстор на Русе. Той ще представи региона и ще се бори за национална титла и награда от 2500 лева срещу финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.
Всички финалисти бяха силно мотивирани да се преборят за титлата и показаха истински кулинарни заложби при финалното 90-минутно тежко изпитание, поставено им от шеф Манчев и шеф Шишков. Те трябваше да разпалят грила, да подготвят марината, ястие и гарнитура към него и всичко това - под критичния поглед на прочутите кулинари. Накрая, за да затвърдят представянето си, всеки трябваше да подготви чиния със своето кулинарно произведение и да се опита да изкуши журито и присъстващите фенове с професионална презентация на приготвеното ястие.
„Людмил ни впечатли много още на предварителния етап с уникални свински ребра, приготвени с много майсторство. Самият аз не можех да спра да ям от тях - толкова бяха вкусни. Въпреки че той не е професионален готвач, а само любител, си личи колко много удоволствие му доставя да твори кулинарно и да създава истински шедьоври“, сподели след обявяване на победителя шеф Таньо Шишков.