Русе е прекрасен град, в който вече сме идвали и бяхме посрещнати много топло. А ние пътуваме много из страната, защото диагнозата рак обикновено е дамга, а това трябва да се промени. Когато чуят диагноза рак, хората не трябва да се предават, защото е възможно болестта да се излекува. От инсулт, инфаркт и диабет умират много повече хора, отколкото от рак на гърдата. Това заяви Антонина Топалова, психоложка от фондацията на тв водещата Нана Гладуиш „Една от 8“, посветена на борба с рака на гърдата.
Самата Топалова преди 12 години се е излекувала от коварното заболяване и сега дава пример и кураж на болни жени да не се потапят в отчаяние, а да се борят за живота си и за щастие - не само своето, а и на близките си. 
Екипът на фондацията кръстосва България със специалния си розов бус, който няма как да остане незабелязан дори и появата му винаги се превръща в събитие. 
Около 12 часа вчера розовият символ на надеждата и борбата за живот бе послещнат с рози и балони пред Комплексния онкологичен център, чийто управилел д-р Камен Кожухаров покани фондацията да гостува отново в Русе.
Над два часа и половина Антонина Топалова и колегите й разговаряха с болни жени и намериха добра и ободряваща дума за всеки. Наред с това вървяха консултации, психологическа помощ, съвети за хранене по време на лечение и др.
Розовият кемпер е олицетворение на идеята да се помогне на жените с рак на гърдата от провинцията, които не могат да стигнат до София и да се обърнат за помощ към фондация „Една от 8“. Жените, болни от рак на гърдата, се нуждаят от психологическа подкрепа през целия период на лечение, защото то им причинява ужасна психотравма с опадването не само на косата, но и на миглите и веждите, с отстраняването на гърдите, при което цялата женственост си отива. Затова идваме с гримьор и стилист, а посланието им е, че може да се оцелее и болните не трябва да бъдат третирани като инвалиди, обясни Антонина Топалова.
В заключение тя призова всички жени да се изследват, защото ранната диагностика означава сигурен живот, а и статистиката тревожно се променя - вече от рак на гърдата се разболява не една от 8 жени, а една от 4.