Шумен празник с аромат на грил завзе вчера половината от Парка на младежта, където се разгърна гостуването на мащабното грил турне, организирано от Coca-Cola и Lidl. Най-комфортно очевидно се чувстваха децата, за които имаше много забавления. Някои бяха избрали грамадните прозрачни топки за атракцията „ходене по вода“, други бяха окупирали любимия на всички възрасти батут, трети изпробваха реакциите си на джагите. Пред сцената, издигната между двете основни алеи, десетки момиченца и момченца се бяха настанили удобно на грамадните меки възглавници-кресла и ръкопляскаха на куклена постановка - нова версия на „Житената питка“, която се беше превърнала в „Палавата питка“. 
За любителите на печените на жарава ястия и на студената бира бяха поставени маси под навеси. Местата там бързо бяха заети и в очакване да започне грил състезанието хората сръбваха биричка на фона на шумотевицата. Шефовете Манчев и Шишков дойдоха по обед, тогава започна и разпалването на жаравата за втория етап на състезанието /първият премина още в събота/. Първи във втория тур се яви Николай Димов - само докато той поливаше пилешката пържолка със сосове и я мяташе върху въглените, се записаха още трима мераклии да се окичат с титлата Грил майстор на Русе. С това списъкът набъбна и желаещите да се включат в състезанието надхвърлиха дузина. 
Междувременно две деца успяха да се загубят в оживлението, момиченцето бързо се озова при родителите си, но двамата водещи дълго повтаряха съобщенията си за момченцето Ивчо, което очакваше майка му и баща му да открият, че детенцето им го няма и да хукнат да го търсят. Млади и стари бързаха да се снимат с шеф Манчев, други търсеха и шеф Шишков за снимка. 
Готвенето продължи целия следобед, като междувременно тв водещата Даниела Колева и кулинарната влогърка Сандра Алексиева направиха демонстрации. По-късно вечерта състезанието приключи - доста след редакционното приключване на броя на „Утро“. И грил турнето продължи пътя си към следващия град от вкусната обиколка на страната - град Варна.