Стрелба с газов пистолет за сплашване на баща с бебе на ръце на едно от оживените места в Русе бе оценена на 2900 лева. Такова обезщетение трябва да плати стрелецът Б.М. на Ц.П., реши съдът.
Инцидентът - част от потока на повсеместна и ескалираща агресия - се разиграл на на 2 април тази година. Нападателят първо се развилнял в магазин „Пацони“ до Русенския университет, извадил газов пистолет, размахвал го в супермаркета и заплашвал, че ще открие огън. 
Пред магазина стоял Ц.П. с едногодишното си момченце на ръце, докато чакал жена си, която влязла да пазарува вътре. 
Пред вратата Б.М. вдигнал ръка и стрелял нагоре. Изплашеният баща се опитал да го усмири, но това само раздразнило стрелеца, който насочил пистолета към него и детето и го държал на мушка няколко секунди. След това си тръгнал, като докато вървял към кръстовището с „Плиска“ гръмнал още веднъж. 
Ц.П. се обадил на тел. 112, полицията заловила Б.М. и след по-малко от месец той се признал за виновен за едро хулиганство и получил 2 години условно с 4 години изпитателен срок. 
Изживяването обаче било силно травмиращо както за бащата, така и за детето. То писнало още при първия изстрел, а след инцидента между Б.М. и татко му съвсем се стреснало и не спряло да плаче цяла нощ. Бащата също бил много изплашен, защото не знаел, че пистолетът е газов. Около месец изживявал случката и не позволявал на жена си да излиза сама с детето. Заради това подал иск за 3000 лева срещу Б.М. за нанесените му неимуществени вреди. И съдът го коригира само със 100 лева надолу. Отделно стрелецът трябва да плати и държавната такса по делото.