Три екипа на пожарната близо два часа се бориха с огъня, който в събота изпепели лятната градина на неработещия от години ресторант „Фиеста“ и обхвана двуетажната сграда на бившата гребна база на кея. 
Пожарът е лумнал малко преди 18.30 ч, като за броени минути е обхванал всичко. По неофициална информация той е тръгнал от подпалено канапе в изоставената постройка. Според хората от района там се събирали клошари, както и младежи, които си правели алкохолни купони.
Районът и достъпът до брега веднага са отцепени от полицията. Поради тази причина посетителите на речния ресторант „Понтона“ са останали около час блокирани в заведението. Гъстият черен дим, който се издигаше от пожара, се разнесе из целия център на града.
За щастие при инцидента няма пострадали хора. Оказа се, че това не е първият подобен случай – преди няколко дни същата сграда отново е горяла, но огънят е бил потушен много бързо. Тя е общинска собственост, но не се охранява, тъй като не се използва от години.
Вчера причините за пожара още се разследваха, като се работи по две основни версии - че е предизвикан по невнимание от клошари или от деца, които са си играли с огън на изоставеното място. Директорът на Областната дирекция на МВР Теодор Атанасов беше категоричен, че със сигурност огънят не е подпален умишлено.