Нещастието никога не идва само - тази народна мъдрост изпитал на гърба си таксиметровият шофьор Николай Николов, който не само че останал без кола, защото тя изгоряла, ами трябва да плати и 6000 лева на Е.К., чийто автомобил пострадал при пожара.
На 20 юни миналата година таксито пламнало, а собственикът му Николов тогава се оплака, че за 13 месеца за втори път му палят колата, с която си изкарва прехраната. И при двата инцидента в близост имало захвърлени дебели прътове с дължина около метър. Полицаите ги иззели, но не намерили виновник и разследването било прекратено.
Според направената експертиза, заради обгоряла изолация на кабелите на стартера станало късо съединение и той се задействал. Въпреки че не бил ползван контактният ключ, колелата се задвижили. Горящият автомобил тръгнал напред и се ударил във „Форд Фокус“ и в резултат той също бил напълно изпепелен. 
Ядосаният собственик Е.К., който купил колата си само 6 месеца преди пожара, потърсил обезщетение от застрахователя на Николов. Подал иск срещу „Лев Инс“ в Районния съд в Русе, чието решение било изненадващо. Е.К. бил компенсиран, но не от този, от когото очаквал. 
Според магистратите застрахователят трябва да плати, само когато шофьорът е виновен за даден инцидент. Когато няма вина обаче, не фирмата трябва да покрие щетите, а самият собственик, който според законов текст носи „безвиновна отговорност“. Това означава, че е достатъчно да са нанесени щети и дори даден човек да не е виновен, ако това е станало заради негова вещ, то той носи отговорност.
Така Николай Николов се оказал задължен от съда да плати колата на съседа си. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд.