Купени от пазара в Димитровград анцузи с надпис „Адидас“ вкарват в съда Джалил Д., съобщи прокуратурата, която вече е внесла обвинителен акт срещу него.
Джалил е от Хасково, но живее във Виена, където се занимава с търговия с дрехи. В началото на 2014 г. се върнал в България и от пазара в Димитровград купил 46 анцуга с щампите на известната марка с намерението да ги продаде с добра печалба в австрийската столица. Но явно е бил наясно, че работата не е много чиста, защото използвал добре измислена схема. Разбрал се с продавача да му прати стоката с куриерска фирма на адреса на тъста му в Русе, който пък се наел да намери микробус, с който пратката да стигне до Виена. 
Всички по веригата съвестно си спазили уговорките, но при преминаване на Дунав мост на 13 февруари митничарите открили четирите чувала с маркови спортни дрехи и започнали усложненията. Шофьорът на буса посочил и изпращача, и получателя на анцузите и разследващите стигнали до русенския зет Джалил. Сега той е обвинен, че е използвал известната марка без съгласието на притежателя й и предстои да бъде съден.     У